• Modrý gombík
          • Modrý gombík

          • Týždeň modrého gombíka je celoslovenská kampaň, ktorú organizuje UNICEF Slovensko každý rok v máji. Aj v tomto roku sa uskutočnil už 18. ročník Zbierky MODRÝ GOMBÍK, ktorá sa konala tradične tretí májový týždeň od 13. – 19. mája 2024. Dobrovoľníci a dobrovoľníčky sa každému za príspevok poďakovali „odznačikom“  modrého gombíka. Výnos z tohtoročnej zbierky je venovaný na zabezpečenie výživy a ochrany zdravia detí v krajinách humanitárnych intervencií UNICEF. 

            Aj žiaci našej školy sa rozhodli pomôcť, rozdávali  MODRÝ GOMBÍK za dobrovoľný príspevok. Pripravili peknú nástenku v priestoroch školy venovanú Týždňu modrého gombíka, v školskom rozhlase sme žiakov oboznámili s cieľom tohtoročnej kampane, ktorú organizuje UNICEF Slovensko. Naši dobrovoľníci vyzbierali 79 eur, vyskúšali si „zbierkovanie“ pre dobrú vec a naučili sa niečo o krásnej misii UNICEFu.

            Všetkým ďakujeme za spoluprácu a dúfame, že výnos z tohtoročnej zbierky pomôže deťom v núdzi ďaleko za našimi hranicami.

             

            Mgr. M. Pirochová

        • OK atletiky starších žiakov a žiačok ZŠ
          • OK atletiky starších žiakov a žiačok ZŠ

          • Dňa 16. mája 2024 sa uskutočnilo OK atletiky starších žiakov a žiačok ZŠ v športovom areáli ZŠ J. A. Komenského v Revúcej. Atletiky sa zúčastnilo 50 súťažiacich, kde o prvenstvá bojovalo 5 základných škôl. Naši chlapci a dievčatá dosiahli vynikajúce výsledky a získali až 15 medailí  v behoch na 60 metrov, 800 metrov, v skoku do diaľky, v hode vortexom, vrhu guľou a v štafete 4x60 metrov. Naše družstvo dievčat sa umiestnilo na skvelom treťom mieste no a prvenstvo a postup na krajské kolo školskej atletiky vybojovali chlapci ZŠ I. B. Zocha v Revúcej. 

            Súťažiacim srdečne gratulujeme a chlapcom držíme palce na krajskom kole.

            Mgr. Peter Bábeľa

        • NOHEJBALOVÝ TURNAJ ŽIAKOV ZŠ
          • NOHEJBALOVÝ TURNAJ ŽIAKOV ZŠ

          • V piatok 17. 05. 2024  CVČ Revúca v spolupráci s Nohejbalovým klubom Revúca zorganizovalo nohejbalový turnaj trojíc žiakov a žiačok ZŠ okresu Revúca. Hlavným rozhodcom turnaja bol Ján Kilík, predseda NK Revúca. Turnaja sa zúčastnilo 8 družstiev žiakov s celkovým počtom 35 chlapcov so svojimi vedúcimi zo ZŠ P. J. Šafárika Tornaľa,  ZŠ s MŠ  S. Tomášika  Lubeník, ZŠ s MŠ Jelšava, ZŠ Sirk,  ZŠ Hviezdoslavova  Revúca, ZŠ J. A.  Komenského Revúca a ZŠ Ivana Branislava Zocha Revúca. Hralo sa na multifunkčnom ihrisku pri ZŠ Hviezdoslavova v Revúcej, ale kvôli počasiu sa turnaj dohrával v telocvični na ul. SNP v Revúcej. Žrebovaním boli družstvá rozdelené do dvoch štvorčlenných skupín, kde sa hralo systémom každý s každým. Každý zápas sa hral na dva hrané sety do 11. Do semifinále postupovali prvé dve družstvá zo skupiny. Víťazi semifinále hrali finále o 1. miesto. Družstvá, ktoré v semifinále prehrali, si zahrali zápas o 3. miesto. Pri výsledku 1 : 1 na sety rozhodoval pomer získaných bodov v setoch.

                                    Naša škola nominovala do súťaže dve družstvá chlapcov. Družstvo „A“  v zložení: Juraj Zubák, Ján Zubák a Vladimír  Mušuka. Družstvo „B“ v zložení: Dávid Pištol, Igor Brindzák a Nikolas Samko. Oba tímy si počínali veľmi dobre, zo skupín postúpili z prvých miest, v semifinálových zápasoch nesklamali  a nakoniec si  zahrali finále o prvé a druhé miesto. Našim chlapcom a samozrejme aj všetkým zúčastneným športovcom blahoželáme a prajeme veľa ďalších športových úspechov.

             

             

            Mgr. M. Pirochová

        • Lesný zážitkový deň v Rákoši
          • Lesný zážitkový deň v Rákoši

          • Lesný zážitkový deň v Rákoši si pre nás pripravili pracovníci a lesníci Lesov SR. Slnečný zážitkový deň zažili naši žiaci vo veľmi peknom prostredí v okolí malej dedinky Rákoš. Získali bohaté skúsenosti z lesnej pedagogiky. Cieľom bolo, aby žiaci prostredníctvom všetkých svojich zmyslov vnímali les  a všetko, čo ponúka. Aj naši Zocháči na náučnom Chodníku malých netopierov museli plniť rôzne zaujímavé úlohy, za ktoré dostávali body. Počas trasy zbierali potrebné materiály, registrovali všetko okolo náučného chodníka. S celkovým počtom bodov sme sa umiestnili na peknom 3. mieste. Pre našich Zocháčov je toto umiestnenie cennejšie, pretože ho absolvovali bez pedagóga, bez akejkoľvek pomoci a samostatne. Na záver si pochutnali na dobrej pečenej klobáske a guláši.

            Chceli by sme touto cestou veľmi pekne poďakovať pani Ing. Evke Vavrekovej, že sa počas celých rokov stará o žiakov tak, aby odchádzali plní dojmov a zážitkov z tejto vydarenej akcie. Ďakujeme veľmi pekne a tešíme sa na ďalšie zaujímavé akcie.

            Mgr. I. Špaldová

        • Regionálna výchova I. stupeň
          • Regionálna výchova I. stupeň

          • My, žiaci 1.- 4. ročníka, sme v utorok 14. mája 2024 v rámci regionálnej výchovy navštívili dedinku Železník. Pätnásť kilometrov v autobuse sme zvládli s úsmevom na tvári a spokojnosť nás sprevádzala počas celého pobytu na Železníku.

            Boli sme milo prekvapení, lebo v tejto, pre mnohých z nás neznámej dedinke sme navštívili  zaujímavé a pekné miesta -  kolkáreň a tančiareň, časti Železníka - Kríž, Štefániková, Ladislava a kino Stachanov. Videli sme vchod do bane Ladislav a pokochali sme sa krásnym pohľadom na okolitú prírodu z vyhliadky, na ktorú sme vyšli  rozprávkovým chodníkom. Zastavili sme sa aj pri tete včelárke, ktorá nám porozprávala zaujímavosti o včielkach. Tiež nám ukázala voskotopku, včelie plásty a medzistienky. Niektorí z nás si vyskúšali včelársky oblek s kuklou a rukavicami.

                        Slnečné počasie, zelené stromy, voňavé agáty, krásne rozkvitnuté lúky a spev vtákov boli príjemnou „čerešničkou“ na našej regionálnej výchove.

        • Plavecký výcvik
          • Plavecký výcvik

          • Na máj sme sa tešili,

            adrenalín zažili.

            Na plaveckom výcviku

            zlepšili si techniku.

            Plávali jak rybičky

            tie šikovné detičky.

            Všetky štýly ovládajú,

            na leto sa pripravujú.

            V dňoch 06. 05. – 10. 05. 2024 sa žiaci piateho a šiesteho ročníka ZŠ I. B. Zocha v Revúcej zúčastnili plaveckého výcviku s cieľom oboznámiť sa s jednotlivými plaveckými štýlmi a zdokonaliť sa v nich. Počas celého týždňa sa žiaci prostredníctvom hier a prípravných cvičení zoznámili s vodným prostredím.

            Potápali sa a lovili predmety, čím sa naučili orientácii pod vodou, „bublinkovali,“ aby pochopili, ako správne dýchať, vyskúšali si vodnú gymnastiku, pretekali sa, naháňali loptičky, naučili sa, ako zachrániť topiaceho sa človeka, vyskúšali sami na sebe ako dať dopomoc unavenému plavcovi, zabávali sa a jednoducho plávali.

            Pomocou prípravných cvičení sa oboznámili s technikami plaveckých štýlov prsia, kraul, znak a motýlik. Pre mnohých žiakov bola správna plavecká technika rúk a nôh náročná a cudzia, no za pomoci inštruktorov - učiteľov - prekonali strach i svoje hranice a rozvírený bazén hrdinsky zvládli. Potvrdili to v posledný deň, keď plní odhodlania odvážne pretekali v plaveckých štýloch prsia a kraul.

                        Víťazom pretekov blahoželáme a všetkým ostatným plavcom prajeme ešte veľa síl a radosti z plávania.

            Mgr. M. Pirochová

        • Bábkové divadlo Mravec Gregor
          • Bábkové divadlo Mravec Gregor

          • Dňa 3. mája k nám - Zocháčom - do ŠKD zavítalo profesionálne bábkové divadlo s krásnym predstavením Mravec Gregor. Deti tento príbeh sledovali so zatajeným dychom. Pani divadelníčka si získala nielen ich pozornosť, ale aj pozornosť nás dospelých. Bol to krásny príbeh o hľadaní domova, láske, odvahe a priateľstve v rámci zvieracieho sveta, ktorý je podobný nášmu rodinnému spolunažívaniu. Keďže bolo vonku krásne slnečné jarné počasie, tak sa divadlo mohlo odohrávať na našom školskom dvore. Práve to prispelo k príjemnej atmosfére, vďaka ktorej si naše deti odniesli nezabudnuteľné zážitky a v neposlednom rade aj ponaučenie vyplývajúce z deja.

            D. Fandáková